GESCHIEDENIS

Super106 is opgericht in 1988 en zond alleen dat jaar uit onder de licentie van Radio Bako vanuit Lommel in België maar was gericht op Eindhoven op FM105.8.
Het station was immens populair in de wijde regio maar heeft helaas slechts amper een jaar uitgezonden waarna ze haar zendvergunning verloor.
Eén van de jocks Henk bracht het jinglepakket naar zijn woonplaats Zoetermeer waarna in 1995 de uitzendingen werden gestart op FM104.2. De zender (120 watt) stond in het lifthuis van het Belvedèrebos met daarop tevens 1 dipool. Het station werd in de wijde omtrek zeer goed ontvangen en de reakties waren heel positief. Het format was 'dance classics' en de sound lekker opgepompt zoals dat vroeger ook te horen was op bijvoorbeeld radio Groeistad Zoetermeer en Atlantis Rotterdam. De programma's werden vanuit praktisch oogpunt opgenomen op 2-uurs cassette bandjes en afgespeeld vanaf de in de piraterij overbekende Sony MTL-10 wisselaar.
Veelgehoorde reakties waren dat het station erg anders klonk dan men gewend was, vrolijk en energiek met een zomers geluid.

Jocks die op de zender te horen waren:
Rene Dupon (nieuws)
Marc Jacobs
Peter den Hertog
Martin Hofland
Henk van de Brul
Timothy Meurink

Als aanvulling op het 'oude' Super106 jinglepakket, wat overigens is gebaseeerd op het "Warp Factor" pakket van JAM/Top Format. (ook bekend van Z100 New York) werden tevens nieuwe jingles gemaakt door Top-Format met als station voice Bart van Gogh.

Helaas was het station ook in Zoetermeer slechts een kort leven beschoren want de inbeslagnames volgden elkaar al snel op. Alles bij elkaar heeft Super 106 Zoetermeer slechts 5 maanden uitgezonden.

Sinds februari 2019 is Super106 online te beluisteren en hét station voor de Italo liefhebber.
Alleen de beste Italian dance vanaf het prillle begin eind jaren 70 tot de hedendaagse releases.
Copyright © 2020 SUPER106 | All Rights Reserved